Menu

Over de praktijk

Meike de Berg is in 2002 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik heb ruime werkervaring met kinderen en verstandelijk- en meervoudig gehandicapten.

In 2004 ben ik begonnen met mijn praktijk, eerst in Bentveld, daarna in Noord-Scharwoude en sinds 2016 in Sint Pancras en Bovenkarspel.

Van 2003 tot 2010 heb ik gewerkt met verstandelijk gehandicapten bij De Hartekampgroep met zowel volwassenen als kinderen. Na de geboorte van mijn dochter in 2009 heb ik me gericht op mijn praktijk en ben ik gestopt bij De Hartekampgroep.

Naast de opleiding ergotherapie heb ik de post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking gedaan en volg ik jaarlijks verschillende nascholing en congressen.

Een aantal belangrijke scholing die ik gevolgd heb:

  • School-AMPS
  • CO-OP
  • Schrijven met een Smile
  • Writic
  • DTE

Als ergotherapeut sta ik ingeschreven in de Kamer van koophandel onder nummer: 37154544 en in het Kwaliteitsregister Paramedici sta ik ingeschreven onder nummer:  29905990790.

Ik ben lid van Ergotherapie Nederland en van de regiogroep kinderergotherapeuten Noord-Holland Noord.

Als ergotherapeut heb ik zelfstandigheid en mee kunnen doen hoog in het vaandel staan. Ik vind het zeer belangrijk om de ouders en andere betrokkenen nauw te betrekken bij de behandeling.

Het kind en zijn omgeving staan altijd centraal.

Het is essentieel dat het kind plezier heeft en gemotiveerd is tijdens de behandeling om optimaal resultaat te bereiken.